Wśród popisowych dań są m.in. : burger ze strusia (restauracja Stekówka), burger z dzika i sarny (Heksagon), a nawet bałucki burger z kotletem z prażoków (Rajskie Jadło Bałuty). Jest też inspirowany regionem łódzkim burger z kiełbasą z Łasku w restauracji Szpulka w Manufakturze.
W sumie będzie można spróbować 25 różnych burgerów, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich. Ceny wynoszą od 11,99 zł za burgera tajskiego w restauracji King Kong do 39 zł za burgera w lokalu Whiskey in the Jar. Za strusioburgera w Stekówce zapłacimy 34 zł.
Agata Zarębska z portalu Jemy w Łodzi podkreśla, że robione w restauracjach burgery w przeciwieństwie do dań z gotowych półproduktów mogą być zdrowe. - Nie mogę jednak obiecać, że będą to dania niskokaloryczne - przyznaje.
Festiwal organizowany jest przez portal Jemy w Łodzi oraz Łódzkie Centrum Wydarzeń.
Zobacz jakie burgery można będzie zjeść podczas Łódzkiego Festiwalu Burgerów.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?