Oprócz widoków na rekiny, płaszczki i inne ryby w ofercie znalazło się menu w trzech wersjach: rybnej, mięsnej i wegańskiej. Koszt wynosi 800 zł za parę. Chętnych nie brakuje. Miejsca są już wyprzedane.
W menu rybnym są panierowane kuleczki z krewetkami na salsie z mango i marynowanym granatem, morszczuk kapski z krewetką argentyńską faszerowany ziemniakiem, tapanadą i sosem paprykowym, tarta orzechowa z karmelizowanym bananem i pistacjami. Menu mięsne zawiera pate z wątróbki drobiowej z konfiturą z czerwonej cebuli na grzance, comber jagnięcy z pure musztardowym i młodą włoszczyzną paloną na maśle, tarta orzechowa z karmelizowanym bananem i pistacjami. Weganom proponuje się cukiniowe kulki z wegańskim parmezanem i jogurtem miętowym, ravioli ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, sorbet limonkowy z musem malinowym.
- W tym roku po raz kolejny planujemy organizację wielu warsztatów edukacyjnych w Orientarium - mówi Justyna Krakowiak, rzeczniczka zoo.
Ponadto we wnętrzach Orientarium można urządzić ceremonię ślubną za 10 tys. zł, a w planach jest też organizacja imprez urodzinowych dla dzieci.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?