Magda Gessler w Manufakturze
Magda Gessler pojawiła się w sobotni poranek w nowej strefie gastronomicznej Manufaktury nazwanej Qulinarium. Gotowała na żywo dla łodzian a jej pokaz był transmitowany na żywo w programie Dzień Dobry TVN.
Magda Gessler zaproponowała na śniadanie łodzianom picie soku z granatu, który jest dobry jako... afrodyzjak. Radziła też jak ładnie podawać potrawy.
- Nie mieszamy tego jak wycinankę łowicką albo kurpiowską - podpowiadała Gessler.
W menu zaproponowanym przez Magdę Gessler pojawił się też m.in. omlet francuski z szynką parmeńską, słone babeczki z wędzonym pstrągiem na chrzanowym musie i flaki cielęce ze świeżo tartym parmezanem pod grzanką z czosnkową oliwą.
Magda Gessler to gwiazda cieszącego się dużą popularnością programu Kuchenne Rewolucje, w którym w barwny sposób doradza restauratorom jak prowadzić właściwie biznes. W Łodzi Magda Gessler zmieniła mi.in. restaurację podhalańską Gargoły na żydowski Imber.
Imber po kuchennych rewolucjach Magdy Gessler
Imprezy z okazji otwarcia strefy Qulinarium będą trwały w Manufakturze cały weekend. W programie są m.in. warsztaty zero waste z Jagną Niedzielską w sobotę o godz. 17 oraz spotkanie z Mateuszem Gesslerem w niedzielę o godz. 10, 12. 30 i 15.30.
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?