„Majówka”z food truckami, edycja na wynos. Trzy dni w Łodzi, cztery dni w Zgierzu

Piotr Jach
Piotr Jach
Sezon food trucków otworzył Street Food Polska Festiwal (23-25 kwietnia) w Łódzkiej EC1. Grzegorz Gałasiński
Street Food Polska Festiwal, który odbył się w ostatni weekend kwietnia w łódzkiej EC1 otworzył sezon food trucków. Restauracje jeszcze pozostają zamknięte, gastronomia korzysta więc z możliwości sprzedaży dań na wynos i wyjeżdża do klientów.

Już od piątku, 30 kwietnia, odwiedzać będzie można trzynaście lokali na kółkach, które wezmą udział w Zlocie Food Trucków Zgierz, mającym trwać do poniedziałku, 3 maja, przy Parku Handlowym przy ul. Gałczyńskiego 40. Mobile restauracje serwować będą klasyczne burgery, hot-dogi oraz zapiekanki, frytki z dodatkami, meksykańskie quesadillas, amerykańskie pastrami, kanapki z szarpaną wołowiną, azjatyckie bułeczki bao – pełen przegląd oferty street food z różnych stron świata.

W dn. 1-3 maja w Łodzi tegoroczną inaugurację będą miały „FoodTrucki na Ogrodach Geyera” – cykliczna impreza, która w każdy pierwszy weekend miesiąca będzie powracać na plac kompleksu przy ul. Piotrkowskiej 295/305 aż do września. Zjazdowi ok. 30 food trucków (!) towarzyszyć będzie kiermasz rękodzieła i zlot pojazdów elektrycznych.

Kobiety w MMA. Płeć nie taka słaba. WYWIAD

Wideo

Materiał oryginalny: „Majówka”z food truckami, edycja na wynos. Trzy dni w Łodzi, cztery dni w Zgierzu - Express Ilustrowany

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie