Manufaktura Czekolady zaproponuje Łodzianom czekolady wyrabiane ręcznie z ziaren sprowadzanych z różnych stron świata, między innymi z Ghany , Dominikany czy Ekwadoru. Nuty smakowe wywodzące się z ziarna kakao podkreślane są przez dodatki takie jak imbir, żurawina, kwiat soli morskiej i wiele innych.
Firma jako pierwsza i do niedawna jedyna w Polsce produkuje czekoladę od ziarna, które sprowadzane jest do podwarszawskich Łomianek i tam przechodzi wszystkie procesy, aż do gotowej tabliczki czekolady.
W Manufakturze Czekolady przy Piotrkowskiej 217 będą odbywały się również warsztaty czekoladowe, na których każdy uczestnik zrobi swoją tabliczkę czekolady oraz dowie się jak powstaje od samego ziarenka.
Manufaktura Czekolady to miejsce gdzie będzie można napić się gorącej czekolady, stworzyć swoją własną tabliczkę, czy też zakupić prawdziwe, ciemne czekolady z ziaren pochodzących z najdalszych zakątków świata.
Manufaktura Czekolady czynna będzie od 17 grudnia. Godziny otwarcia:
Niedziela – Środa: 11.00-19.00
Czwartek –Sobota: 11.00-21.00
ZOBACZ |Wydarzenia minionego tygodnia w Łódzkiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?