Karta jest autorskim pomysłem Mirosława Jabłońskiego, szefa kuchni hotelu andel's, który zainspirował się tradycjami kulinarnymi czterech narodowości, historycznie związanych z Łodzią - polską, niemiecką, żydowską i rosyjską.
W nowym menu można znaleźć takie przysmaki, jak: śledź Maurycego, przysmak Poznańskiego, żur staropolski czy befsztyk tatarski.
- Łódź zawsze fascynowała mnie swoim bogactwem kulturowym i historycznym. Planując nowe menu, postanowiłem zaczerpnąć z każdej z czterech tradycji kulinarnych - tłumaczy Jabłoński.
Hotel andel's ma nadzieję, że łodzianie rozkochają się w tradycyjnym menu. Z tej okazji od 15 do 17 marca można skorzystać z promocji "4 dania 4 kultur" i spróbować czterech dań z nowej karty za 69 złotych na osobę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?