Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Menu czterech kultur w hotelu andels' [ZDJĘCIA]

Joanna Barczykowska
Szefa kuchni hotelu andels' zainspirował się tradycjami kulinarnymi czterech narodowości, historycznie związanych z Łodzią
Szefa kuchni hotelu andels' zainspirował się tradycjami kulinarnymi czterech narodowości, historycznie związanych z Łodzią Maciej Stanik
Hotel andel's postawił na kulinarne tradycje Łodzi. W marcu w restauracji Oskar's Bar wprowadzono nową kartę dań - "Menu dla czterech kultur".

Karta jest autorskim pomysłem Mirosława Jabłońskiego, szefa kuchni hotelu andel's, który zainspirował się tradycjami kulinarnymi czterech narodowości, historycznie związanych z Łodzią - polską, niemiecką, żydowską i rosyjską.

W nowym menu można znaleźć takie przysmaki, jak: śledź Maurycego, przysmak Poznańskiego, żur staropolski czy befsztyk tatarski.

- Łódź zawsze fascynowała mnie swoim bogactwem kulturowym i historycznym. Planując nowe menu, postanowiłem zaczerpnąć z każdej z czterech tradycji kulinarnych - tłumaczy Jabłoński.

Hotel andel's ma nadzieję, że łodzianie rozkochają się w tradycyjnym menu. Z tej okazji od 15 do 17 marca można skorzystać z promocji "4 dania 4 kultur" i spróbować czterech dań z nowej karty za 69 złotych na osobę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki