Ważący 32-kilogramy baton baraniny, którego odkryli w przesyłce pracownicy firmy kurierskiej został wczoraj zutylizowany w Brzezinach. Pełnomocnik właściciela arabskiej restauracji, do której trafiło mięso, dostarczył wczoraj do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Łodzi dokument z utylizacji mięsa.
Czytaj na kolejnym slajdzie
- Pełnomocnik właściciela oświadczył, że była to baranina zamówiona na prywatne potrzeby kucharza - wyjaśnia Urszula Jędrzejczyk, państwowy powiatowy inspektor sanitarny w Łodzi. - Mięso niewiadomego pochodzenia , na prywatną dużą imprezę nie miały prawa znaleźć się w zakładzie, dlatego zostaną wyciągnięte konsekwencje administracyjne.
Czytaj na kolejnym slajdzie
W trakcie kontroli w lokalu sprawdzono całą masę towarową Nie budziła zastrzeżeń batony kebabowe był opakowany i oznakowany.
Zobacz więcej zdjęć na kolejnych slajdach