MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Mięsożercy mają w Łodzi nową miejscówkę - to Steakownia na OFF - ie przy Piotrkowskiej. Co tu można zjeść?

Magdalena Jach
Kulinarną mapę OFF-a wzbogaciła Steakownia - restauracja dla znawców i wielbicieli wołowiny. Pochodzący z Warmii, a znany z Gdańska, Warszawy czy Wrocławia koncept zadebiutował właśnie w Łodzi w OFF Piotrkowska Center, oferując smakoszom menu złożone ze steków i burgerów, ale nie tylko.

Steakownia otworzyła się w OFF Piotrkowska Center

Właśnie otwarta Steakownia zajmuje ponad 119m² powierzchni, obok Teatru Komedii Impro, a jej menu to propozycja dla koneserów wysokiej jakości mięsa. Specjalnością lokalu są steki z sezonowej wołowiny pochodzącej z najlepszych, szlachetnych ras mięsnych. Goście mogą liczyć również na bogatą ofertę burgerów, przygotowywanych z równie dużą dbałością o jakość i smak. Są też makarony i sałatki w tym aromatyczne tagliatelle z grillowaną dojrzewającą polędwicą Chateaubriand w sosie truflowym. Na mniejszy głód znajdą się tatary czy delikatne carpaccio wołowe.

Steakownia to miejsce dla znawców, którzy cenią sobie najwyższą jakość serwowanych dań i doceniają kunszt w ich przygotowaniu, ale i dla tych, którzy dopiero odkrywają świat steków. Każdy detal, od wyboru mięsa, przez sposób jego sezonowania, po finalne przygotowanie, jest tutaj traktowany z najwyższą starannością.

– Stawiamy na prostotę, ale i doskonałość – wybieramy najlepsze mięso, dbamy o odpowiednie sezonowanie i serwujemy je w formie, która podkreśla jego naturalny smak. OFF to miejsce dla ludzi, którzy szukają jakości i unikalnych doznań kulinarnych, więc cieszymy się, że możemy tu być i wprowadzić naszą filozofię na talerze naszych gości – podkreślają właściciele restauracji.

Steakownię, której nowoczesne wnętrze znakomicie koresponduje z industrialnym charakterem ceglanych murów dawnej fabryki można odwiedzać codziennie w godzinach 12.00-22.00.

To już dziewiąta przestrzeń gastronomiczna w OFFie. – Wizytę u nas zamienić można w prawdziwą kulinarną podróż. W menu tutejszych restauracji znaleźć można zarówno lekką bliskowschodnią szakszukę, stek z selera z bimbi, prawdziwe guacamole, ale też aromatyczny i sycący mistrzowski ramen czy swojską zalewajkę – podkreśla Michalina Jasiak z zespołu OPG Property Professionals, zarządzającego OFF Piotrkowska Center. – Różnorodność i kreatywność to znak rozpoznawczy całego OFFa – dodaje.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ciasto popapraniec

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki