Na skróty
- Warzywa w kuchni Dominiki Wójciak
- Młoda kapusta - właściwości zdrowotne
- Młoda kapusta - zastosowanie
- Przepisy z młodą kapustą od zwyciężczyni programu „MasterChef”
- Zupa pho z kapustą i pieczarkami - przepis
- Przepis na młodą kapustę duszoną z białym winem i makiem
- Przepis na kimchi z młodej kapusty z czosnkiem niedźwiedzim
Warzywa w kuchni Dominiki Wójciak
Dominika Wójciak jest zwyciężczynią 3. edycji programu „MasterChef” w 2015 roku. Pochodzi z miejscowości Sidziny, w województwie małopolskim. Laureatka programu opublikowała kilka książek kucharskich: „Kulinarne opowieści”, „Ziarno”, warzywo. 100 sposobów na jarzynę”, a także najnowszej - „Jednogarnkowa Jarzynova” z przepisami na wegetariańskie dania. Na swoim instagramowym profilu „Jarzynova” przedstawia sposoby na pyszną kuchnię roślinną. Obecnie obserwuje ją 67 tysięcy osób. Nam zwyciężczyni MasterChefa poleciła przepisy z młodą kapustą w roli głównej.
Kliknij w przycisk, aby zobaczyć zdjęcia dań Dominiki Wójciak
Młoda kapusta - właściwości zdrowotne
Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest warzywem niskokalorycznym. W 100 gramach produktu mamy około 40 kalorii. Młoda kapusta to także świetne źródło witaminy C, K, A i E. Wspiera organizm w walce z przeziębieniami, a regularne spożycie kapusty wzmacnia odporność. Ponadto jedząc młodą kapustę dostarczamy organizmowi cennych składników odżywczych, takich jak: