Zakończyła się rewitalizacja zabytkowej fabryki alkoholu w rejonie skrzyżowania ul. Kopcińskiego i al. Piłsudskiego w Łodzi. Mamy tam teraz centrum Monopolis z biurami, gastronomią i obiektami dla kultury. W ten sposób na mapie Łodzi powstało kolejne niezwykłe miejsce.
Niestety, pandemia pokrzyżowała szyki inwestorom. Najpierw otwarto część biurową, a teraz – z poślizgiem – zostanie uruchomiona część gastronomiczna. Chodzi o piekarnię i restauracje, które swoje podwoje otworzą w środę 10 czerwca u progu długiego – związanego ze świętem Bożego Ciała – weekendu.
- Bardzo czekaliśmy na ten moment. Niektóre nasze plany zostały zweryfikowane, inne odłożone w czasie. Ale już wracamy do normalności i wdrażamy plan działań na najbliższy czas. Najważniejsi są mieszkańcy naszego miasta i kulinarne spotkania z nimi. Restauracje w Monopolis przygotowują specjalną ofertę i wprowadzają ostatnie szlify w swoich lokalach – zaznacza Krzysztof Witkowski, prezes firmy Virako, która jest inwestorem.