1/11
Paszteciki z mięsem
Drożdżowe paszteciki z mięsem to pomysł na pyszną, ciepłą przekąskę. Sprawdź, jak je przygotować krok po kroku. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem
2/11
Paszteciki z mięsem. Krok 1
Przygotowanie pasztecików zacznij od zrobienia farszu. Najpierw zmiel mięso w maszynce na średnich oczkach. Przepuść także ugotowaną marchewkę. Cebulkę posiekaj, razem z mięsem i marchewką podsmaż 2 minuty na patelni. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3/11
Paszteciki z mięsem. Krok 2
Gdy farsz jest już gotowy, możesz zagnieść ciasto. Na początek przesiej mąkę pszenną na deskę lub stolnicę i posiekaj z zimnym masłem czy margaryną.
4/11
Paszteciki z mięsem. Krok 3
Dodaj całe jajka i żółtka. Wsyp szczyptę soli, wlej śmietanę i drożdże rozmieszane z łyżeczką cukru.