1/13
Pierogi z soczewicą są delikatne i pożywne. Z podsmażoną...
fot. Katarzyna Puczyńska

Te pierogi są pyszne i zdrowe

Pierogi z soczewicą są delikatne i pożywne. Z podsmażoną cebulką smakują wyśmienicie! Zobacz, jak je zrobić.

2/13
Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 1 Ciasto na pierogi

Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:

Przesiej mąkę na stolnicę.
Dodaj szczyptę soli i olej
Następnie dolewaj gorącą wodę i mieszaj ją z mąką np. za pomocą noża.
Ciasto musi być luźne, dlatego początkowo możesz mieć trudność z jego zlepieniem.
Zagniataj, podsypując delikatnie mąką, aż będzie gładkie.
Odstaw ciasto na ok. 20 min pod przykryciem, by gluten zaczął "pracować".

3/13
Soczewicę wypłucz, zalej wodą i ugotuj ( ok. 15 min). Odcedź
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 2

Soczewicę wypłucz, zalej wodą i ugotuj ( ok. 15 min). Odcedź

4/13
Cebule posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 3

Cebule posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski

Rozpoczynamy Grand Tour, czas na Włochy. Etapy, faworyci, Polacy i historia!

Rozpoczynamy Grand Tour, czas na Włochy. Etapy, faworyci, Polacy i historia!

Zobacz również

Transfery w ŁKS. Grazie mille. Nastąpiła poważna zmiana w drużynie ŁKS

Transfery w ŁKS. Grazie mille. Nastąpiła poważna zmiana w drużynie ŁKS

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę