1/4
Po kilku miesiącach przerwy, odradza się restauracja Yellow...

Po kilku miesiącach przerwy, odradza się restauracja Yellow - w nowym miejscu – przy al. Kościuszki 80/82. Znana była jako „mebloteka Yellow" w Off Piotrkowskiej jako połączenie kawiarni, lunch baru, galerii sztuki i butiku. Teraz stawia na bistro z delikatesami - Yellow – bistro & deli. Otwarcie w sobotę (5 września) o godz. 18:00.

JAKIE BĘDZIE MENU? ZDJĘCIA I WIĘCEJ INFORMACJI - KLIKNIJ DALEJ

2/4
Lokal pozostaje wierny swoim wegetariańskim ideałom....

Lokal pozostaje wierny swoim wegetariańskim ideałom.

Pierwszą nowością są śniadania, które startują codziennie od godz. 9:00. Co w menu? Hitem będą marynowane jajka – nitamago, serwowane w postaci pasty z awokado.

Nie zabraknie śniadaniowych klasyków, czyli croque monsieur - grillowanego tosta francuskiego, faszerowanego serami cheddar i mozzarellą (wege), tofucznica (v), szakszuki i klasycznej jajecznicy. Jeśli jednak nie wyobrażacie sobie śniadania innego niż na słodko, nie ma problemu: polecamy owocową jaglankę lub owsiankę.

ZDJĘCIA I NOWE INFORMACJE - KLIKNIJ DALEJ

3/4
Nowe Yellow wzbogaciło się o kartę przystawek. Mogą stać się...

Nowe Yellow wzbogaciło się o kartę przystawek. Mogą stać się gwoździem programu – do wyboru tatar z boczniaków (vegan), portobello faszerowane bakłażanem, papryką, kaszą i serem cheddar (wege), sałatka z ogórka, glonów wakame i roszponki (vegan) oraz bowl: marynowane tofu, kapusta pak choi, kiełki fasoli, marchew, pęczak (vegan). Na gwiazdę wśród przystawek wyrastają jednak jaja przepiórcze marynowane w soku z kiszonych buraków w cukiniowym gniazdku na piwno-chrzanowym sosie majonezowym.

Lunche serwowane są od 12:00 do 16:00 lub do ostatniej porcji. Na bank będzie znikać szybko zupa z pieczonej dyni i kurek (vegan), pierogi z wędzonym twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulą i sosem śliwkowym (vegan), dyniowe risotto z tofu marynowanym w jałowcu (vegan). W karcie głównych dań znajdziemy wegańskiego burgera z boczniaka, z sałatą, piklami i słodko-pikantnym sosem Yellow (vegan) oraz gnocchi z leśnymi grzybami i chutneyem jarzębinowym (wege).

>>>


4/4
Ulubiona część dnia większości stałych gości Yellow, czyli...

Ulubiona część dnia większości stałych gości Yellow, czyli wieczór, również przyniesie nowe smaki. Spotkania w gronie przyjaciół mogą umilić: hummus z prażonej cieciorki gotowanej w piwie z ziołowymi nachos i kiszonkami (v), nadziewane kiszonymi kurkami arancini z sosem aioli czy falafel z sosem miętowym i sriracha mayo (vegan).

Szef kuchni, Adam Zbrożek, podkreśla, że większość produktów przygotowywanych jest od podstaw, na miejscu:
- Sami robimy falafel i niemso do burgera, pieczemy chleb tostowy i przygotowujemy autorski sos „Yellow”.
Wpaść tu można także na kawę, coś słodkiego albo drinka.



Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Zobacz, co te gimnastyczki potrafią zrobić ze swym ciałem

Zobacz, co te gimnastyczki potrafią zrobić ze swym ciałem

1 maja Widzew wygrał 4:0, zbliżył się do pierwszego sukcesu. Kibice pomogli. Zdjęcia

1 maja Widzew wygrał 4:0, zbliżył się do pierwszego sukcesu. Kibice pomogli. Zdjęcia

Zobacz również

Spontaniczne wakacje Szczęsnego. Właśnie tam wziął ślub

Spontaniczne wakacje Szczęsnego. Właśnie tam wziął ślub

Zobacz, co te gimnastyczki potrafią zrobić ze swym ciałem

Zobacz, co te gimnastyczki potrafią zrobić ze swym ciałem