Nowe restauracje w Łodzi i najbliższe otwarcia. Sprawdź, gdzie można się będzie niedługo wybrać i co ostatnio zostało otwarte ZDJĘCIA, ADRES

Alicja Zboińska
Alicja Zboińska
W Łodzi powstają nowe restauracje
W Łodzi powstają nowe restauracje Pixabay
W najbliższym czasie łodzianie doczekają się nowych restauracji, m.in. z lokalną kuchnią, ale nie tylko. Będzie można spróbować nowych dań kuchni śródziemnomorskiej czy azjatyckiej. Poza tym w ostatnich tygodniach w Łodzi otworzyło się kilka ciekawych lokali.

Już w sierpniu łodzianie i przyjezdni doczekają się w Łodzi nowych restauracji. Będą to lokale z azjatyckim street foodem, kuchnią śródziemnomorską, lokalnymi przysmakami oraz kawiarnia z drink barem.

O nowych miejscach informuje portal Jemy w Łodzi, który wymienia takie lokale jak: The Chef, Ciasno jak w ulu, Moon czy Cafe Kraftowa.

By zobaczyć, jakie restauracje zostaną niebawem otwarte, a które działają od niedawna, prosimy kliknąć przycisk

Nowe restauracje w Łodzi i najbliższe otwarcia

To jeszcze nie koniec. W ostatnich tygodniach i miesiącach doczekaliśmy się w Łodzi nowych restauracji i to mimo szalejącej pandemii koronawirusa. To między innymi lodziarnia, w której można zjeść nietypowe lody - o smaku łódzkiego żulika, który ma posmak kwasu chlebowego oraz rodzynki maczane w rumie. W tej lodziarni można również śledzić proces powstawania lodów.

Nawet pandemia nie jest w stanie powstrzymać rozwoju niektórych restauracji. W Łodzi powstał drugi między innymi drugi oddział restauracji, która słynie z serwowanych śniadań, ale nie tylko. Śniadania można tu jeść niemal przez cały dzień, ale menu nie ogranicza się tylko do pierwszego posiłku każdego dnia. Można tu również spróbować m.in. makaronów.

Łodzianki doczekały się również nietypowe połączenia: sklepu odzieżowego z kawiarnią. Tak powstał butik, w którym można napić się kawy i otrzymać porady dotyczące stylizacji.

Coraz popularniejsza w Łodzi jest kuchnia azjatycka, co przyczyniło się do powstania kolejnej tzw. ramenowni. Można tu zjeść ramen w kilku smakach, przygotowywany na bazie trzech wywarów.

iPolitycznie - Czy słowa Stefańczuka o Wołyniu to przełom?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki
Dodaj ogłoszenie