Nowe restauracje w Łodzi
W Łodzi powstają nowe restauracje
Moon
Otworzy się w pierwszej połowie sierpnia, będzie tu można zjeść pizzę we włoskim stylu tworzoną pod okiem Antonio Marollo – ale to nie wszystko. Menu tej restauracji z daniami inspirowanymi kuchnią śródziemnomorską będzie pełne ryb, robionych na miejscu makaronów i owoców morza.
Moon znajdzie się w lokalu naprzeciwko Wody Sodowej przy ul. Piotrkowskiej 190.
Cafe Kraftowa
Niebawem zostanie otwarta przy ul. Piotrkowskiej 48. Jak informuje portal Jemy w Łodzi rano działać będzie tu kawiarnia, wieczorem drink bar.
Największą chlubą ma być wyjątkowa kawa z włoskiej palarni spod Rzymu, która swoje ziarna wypala w sposób inny niż zwykle. Z Italii do Łodzi właśnie jedzie specjalny sprzęt do parzenia, ale w Kraftowej dostępne będą również metody alternatywne.
Ciasno jak w ulu
Na początku sierpnia tuż obok Maison A.S. na Księżym Młynie otworzy się Ciasno jak w ulu.
Będzie tu można zjeść śniadania i lunche, a także wpaść na kawę + ciacho. Bistro stawia na eko produkty od lokalnych dostawców, a także regionalne piwa i wina.
Jak sugeruje nazwa, nie obędzie się również bez świeżego miodu, który będzie można podbierać do swoich śniadań ze specjalnego stanowiska.
Stanowisko szefa kuchni obejmie Kamil Piotrowski, który doświadczenie zdobywał m.in. w Komediowej i Nie Lada Restobar.
Lokal otworzy się na początku sierpnia i będzie przyjazny zwierzętom – w menu pojawi się nawet specjalne danie dla czworonogów.