5 z 11
![Jak tylko mleko się zagotuje, dodaj wymieszaną masę. By krem...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/47/81/62a04c8e7e154_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Kremówka bez pieczenia na herbatnikach. Krok 4
Jak tylko mleko się zagotuje, dodaj wymieszaną masę. By krem nie miał grudek, możesz przelać masę do mleka przez gęste sitko. Następnie doprowadź całość do wrzenia i gotuj ciągle mieszając przez ok. 2 minuty. Gotową masę budyniową przestudź, raz na jakiś czas mieszając. Możesz także przykryć ją folią spożywczą tak, by folia dotykała powierzchni masy – dzięki temu nie będzie twardego wierzchu.
6 z 11
![Na koniec utrzyj miękkie masło, dodając po łyżce budyniową...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/97/c1/62a04c92b6972_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Kremówka bez pieczenia na herbatnikach. Krok 5
Na koniec utrzyj miękkie masło, dodając po łyżce budyniową masę, aż całość połączy się na gładki krem.
7 z 11
![W blaszce lub naczyniu ułóż herbatniki. Wylej na nie krem....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5e/98/62a04c9794a49_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Kremówka bez pieczenia na herbatnikach. Krok 6
W blaszce lub naczyniu ułóż herbatniki. Wylej na nie krem. Na wierzchu znów ułóż warstwę herbatników. Gotową kremówkę schowaj do lodówki na ok. godzinę, by dobrze się schłodziła.
8 z 11
![Przed podaniem posyp kremówkę odrobiną cukru pudru dla...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/41/ce/62a04c9c99be0_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Kremówka bez pieczenia na herbatnikach. Krok 7
Przed podaniem posyp kremówkę odrobiną cukru pudru dla dekoracji.