5/12
Do każdej galaretki dodaj dodaj 150 g jogurtu i miksuj kilka...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto rajska pianka. Krok 3

Do każdej galaretki dodaj dodaj 150 g jogurtu i miksuj kilka minut, aż masa się dobrze napowietrzy.

6/12
W oddzielnym naczyniu ubij bitą śmietanę. Jeśli lubisz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto rajska pianka. Krok 4

W oddzielnym naczyniu ubij bitą śmietanę. Jeśli lubisz słodkie desery, dodaj do śmietanki cukier puder do smaku. Pamiętaj jednak, że galaretki już są słodkie.

7/12
Podziel bitą śmietanę na cztery części. Do pierwszej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto rajska pianka. Krok 5

Podziel bitą śmietanę na cztery części. Do pierwszej galaretki dodaj pierwszą część galaretki i delikatnie wymieszaj. Przelej masę do miski lub foremki wyłożonej folią spożywczą. Wstaw do lodówki.

8/12
Przygotuj tak kolejno wszystkie warstwy pianki. Pamiętaj, by...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto rajska pianka. Krok 6

Przygotuj tak kolejno wszystkie warstwy pianki. Pamiętaj, by wlewać kolejną galaretkę, gdy wcześniejsza już stężeje. Nie zajmuje to długo, wystarczy ok. 10 minut w lodówce.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Zostali ekoekspertami i dostali czerwone pelargonie!

Zostali ekoekspertami i dostali czerwone pelargonie!

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zobacz również

Plenerowe atrakcje w Manufakturze – duża dawka adrenaliny gwarantowana!

Plenerowe atrakcje w Manufakturze – duża dawka adrenaliny gwarantowana!

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?