5/12
Ciasto rajska pianka. Krok 3
Do każdej galaretki dodaj dodaj 150 g jogurtu i miksuj kilka minut, aż masa się dobrze napowietrzy.
6/12
Ciasto rajska pianka. Krok 4
W oddzielnym naczyniu ubij bitą śmietanę. Jeśli lubisz słodkie desery, dodaj do śmietanki cukier puder do smaku. Pamiętaj jednak, że galaretki już są słodkie.
7/12
Ciasto rajska pianka. Krok 5
Podziel bitą śmietanę na cztery części. Do pierwszej galaretki dodaj pierwszą część galaretki i delikatnie wymieszaj. Przelej masę do miski lub foremki wyłożonej folią spożywczą. Wstaw do lodówki.
8/12
Ciasto rajska pianka. Krok 6
Przygotuj tak kolejno wszystkie warstwy pianki. Pamiętaj, by wlewać kolejną galaretkę, gdy wcześniejsza już stężeje. Nie zajmuje to długo, wystarczy ok. 10 minut w lodówce.