1/6
Śledź - to danie często gości na polskich stołach,...
fot. KAROLINA MISZTAL / POLSKA PRES

Śledź - to danie często gości na polskich stołach, szczególnie podczas ostatków

2/6
Śledzie można przygotować w wersji wykwintnej, ale na...
fot. Piotr Warczak/archiwum Polska Press

Śledzie można przygotować w wersji wykwintnej, ale na ostatkowej imprezie świetnie sprawdzą się też śledzie marynowane z ogórkiem kiszonym i jajkiem na twardo, jeśli ktoś lubi.

3/6
Podczas ostatków na stołach pojawiały się m.in. śląskie...
fot. Dawid Łukasik/ archiwum Polska Press

Podczas ostatków na stołach pojawiały się m.in. śląskie pączki, czyli kreple

4/6
Popularne są również sałatki, np. z dodatkiem rukoli i...
fot. Waldemar Wylegalski / Polska Press / Zdjęcie ilustracyjne

Śledzik, czyli ostatki. Co jeść i pić podczas ostatniego dnia karnawału?

Popularne są również sałatki, np. z dodatkiem rukoli i granatu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Superbet Rapid & Blitz oficjalnie otwarty! Największe szachowe gwiazdy w stolicy

Superbet Rapid & Blitz oficjalnie otwarty! Największe szachowe gwiazdy w stolicy

Wiosennie i międzynarodowo, czyli Mobility Picnic na Politechnice Łódzkiej

Wiosennie i międzynarodowo, czyli Mobility Picnic na Politechnice Łódzkiej

Pociągiem przez Stary Kontynent. 5 najlepszych europejskich tras kolejowych

Pociągiem przez Stary Kontynent. 5 najlepszych europejskich tras kolejowych

Zobacz również

Juwenalia czas zacząć. Barwny pochód przeszedł Piotrkowską ZDJĘCIA

Juwenalia czas zacząć. Barwny pochód przeszedł Piotrkowską ZDJĘCIA

Ekipa Naszego Nowego Domu znów w regionie łódzkim

Ekipa Naszego Nowego Domu znów w regionie łódzkim