Za kilogram letnich jabłek trzeba było zapłacić na Górniaku 3,5 - 5 zł, kilogram borówek amerykańskich to wydatek 18 zł, a czerwonej porzeczki 6 zł. Zaletą zakupów na rynku jest różnorodność produktów. Wystarczy nieco powęszyć, żeby znaleźć świetne okazje z niższymi cenami (bo nieco gorzej wyglądają lub są mniejsze) lub spotkać płody nietypowe dla naszej kuchni, ale coraz bardziej popularne w rolniczych uprawach jak dynia hokkaido (jako pierwsze w tym sezonie pojawiły się już na rynku ok. 4 zł za kilogram), bakłażany, czy pikantne papryczki.
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?