1/5
Książka "Pastaman" Mateo Zielonka to lektura obowiązkowa dla miłośników kuchni włoskiej.
Dzięki nowej publikacji od wydawnictwa Buchmann dowiecie się, że makaron może mieć wiele smaków, wzorów i barw.
2/5
Pappardelle dyniowe
3/5
Pappardelle z cavolo nero i burratą
Mateo Zielonka zdradza w książce sposób na podstawowy makaron pappardelle i przepisy z jego wykorzystaniem. Cavolo nero określane jest jako toskański jarmuż lub czarna kapusta. Ten dodatek sprawia, że danie będzie pełne witamin i żelaza. Kremowa burrata sprawi, że trudno będzie się oderwać od tego dania.
4/5
Kolorowy makaron
Książka "Pastaman" to także wskazówki dotyczące wykonania kolorowego makaronu. Wszystkie użyte barwniki są pochodzenia naturalnego. Czarny makaron zrobiony jest z dodatkiem atramentu kałamarnicy, różowy z surowym burakiem, a zielony z użyciem szpinaku. To świetne urozmaicenie domowego obiadu!