18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Pochwalcie się swoimi przepisami!

DP
Stwórzmy wspólnie książkę kucharską Czytelników "Dziennika Łódzkiego"
Stwórzmy wspólnie książkę kucharską Czytelników "Dziennika Łódzkiego" Polskapresse / Grzegorz Gałasiński
Gotowanie nie jest dziś już tylko obowiązkiem, ale dla wielu osób prawdziwą przyjemnością, a nawet pasją. Chcemy dziś zachęcić naszych Czytelników, by podzielili się z nami swoimi ulubionymi przepisami...

Domowe jedzenie. Na obojętnie jak wyrafinowane potrawy trafimy w restauracjach czy przy obcych stołach, to właśnie ono zawsze nam się będzie kojarzyć z tym, co najlepsze i najsmaczniejsze. Po latach to domowy smak, który kojarzy nam się z dzieciństwem oraz kuchnią mam i babć, wywołuje najprzyjemniejsze skojarzenia.

Domowe jedzenie to na szczęście wciąż ta część życia, która jest wykładnikiem jakości i broni się przed naporem rozmaitych gotowych "pasz". Więcej, gotowanie jest dziś modne, nie dotyczy go podział na płcie, wykształcenie, miejsce zamieszkania. Gotują starzy i młodzi, chudzi i grubi. Książki kucharskie należą do literackich bestsellerów, do tego stopnia, że piszą je dziś również ci, którzy gotować nie potrafią.

Z całego serca popieramy domowe gotowanie i szczerze do niego zachęcamy. Prosimy też o podzielenie się z nami Waszymi ulubionymi przepisami. Mogą to być zarówno przepisy rodzinne, przekazywane z pokolenia na pokolenie, jak i propozycje nowatorskie, współczesne. Niech to będą doskonale znane dania, wariacje na ich temat lub dzieła indywidualne, pomysły na zaskakujące rozwiązania i połączenia.

Szczególnie jesteśmy spragnieni przepisów na dania łódzkie i regionalne. Czy ktoś jeszcze robi kluski żelazne? Czy ktoś w końcu rozstrzygnie, jaki naprawdę smak powinna mieć zalewajka? A może ktoś odkryje i przypomni przepis na potrawę, która wydawałaby dziś być kompletnie zapomnianą?

Prosimy o przepisy na dania, które spożywa się w Waszych domach, ale liczymy też na takie, które zaobserwowaliście podczas podróży - w kraju i za granicą. Niezwykle interesujące będą dla nas Wasze osobiste innowacje związane z przepisami, które są powszechnie lubiane.

Nadsyłajcie nam swoje przepisy pocztą elektroniczną lub tradycyjną. Prosimy tylko o jedno - niech to będą przepisy naprawdę sprawdzone, a dania, które według nich powstały, niech będą tymi, które naprawdę Wam smakowały. Jeśli jeszcze dołączycie do przepisu własnoręcznie wykonane zdjęcie gotowego dania, sprawicie nam tym większą przyjemność. Najciekawsze propozycje będzie publikować na łamach "Ekstra Kuchni", a od czasu do czasu nagrodzimy niektórych autorów np. książką kucharską.

Stwórzmy wspólnie książkę kucharską Czytelników "Dziennika Łódzkiego". Zapraszamy!

Przepisy prosimy przesyłać na adres: [email protected] lub Dziennik Łódzki, Ekstra Kuchnia, ul. ks. Skorupki 17/19, 90-532 Łódź.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie