Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Posiłek na wysokości 55 metrów. Już w weekend w Manufakturze

Alicja Zboińska
Posiłek serwowany jest na wysokości 55 metrów nad ziemią
Posiłek serwowany jest na wysokości 55 metrów nad ziemią Paweł Łacheta
W najbliższy weekend w Manufakturze odbędzie się Dinner in the Sky. Przy siedmiotonowym stole jednocześnie mogą zasiąść 22 osoby.

Marynowany łosoś w zalewie limonowej z dodatkiem miksu sałat, polędwiczki wieprzowe gotowane w niskiej temperaturze tzw. metodą sous-vide z sosem truflowym, puree z zielonego groszku i młodą marchewką z imbirem oraz kolorowe verrine z creme brulee i truskawką.

Takie potrawy w najbliższą sobotę i niedzielę będzie można zjeść w Łodzi na wysokości 55 metrów.

Przygotowana będzie też wersja wegetariańska, podane zostaną m.in. minigołąbki faszerowane kaszą, warzywami śródziemnomorskimi i podane z kremem pomidorowym. W ramach Dinner in the Sky będzie można zjeść m.in. lunch, kolację lub wybrać się na drinka.

ZOBACZ JAK BYŁO W ZESZŁYM ROKU: Restauracja 55 metrów nad ziemią. Dinner in the Sky w Manufakturze [ZDJĘCIA+FILM]

Na platformie, która wzniesie się nad rynkiem Manufaktury, znajdzie się m.in. siedmiotonowy stół. Zasiądą przy nim 22 osoby, które będą mieć do dyspozycji kucharza, kelnera i barmana.

W sobotę platforma wzniesie się w górę w godz. 11-22, a w niedzielę w godz. 11-20.

Ceny posiłków wahają się od 99 zł do 349 zł od osoby. Rezerwacji można dokonywać telefonicznie pod numerem 720 050 505 lub 42 279 70 50 i mailowo: [email protected].

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki