Marynowany łosoś w zalewie limonowej z dodatkiem miksu sałat, polędwiczki wieprzowe gotowane w niskiej temperaturze tzw. metodą sous-vide z sosem truflowym, puree z zielonego groszku i młodą marchewką z imbirem oraz kolorowe verrine z creme brulee i truskawką.
Takie potrawy w najbliższą sobotę i niedzielę będzie można zjeść w Łodzi na wysokości 55 metrów.
Przygotowana będzie też wersja wegetariańska, podane zostaną m.in. minigołąbki faszerowane kaszą, warzywami śródziemnomorskimi i podane z kremem pomidorowym. W ramach Dinner in the Sky będzie można zjeść m.in. lunch, kolację lub wybrać się na drinka.
ZOBACZ JAK BYŁO W ZESZŁYM ROKU: Restauracja 55 metrów nad ziemią. Dinner in the Sky w Manufakturze [ZDJĘCIA+FILM]
Na platformie, która wzniesie się nad rynkiem Manufaktury, znajdzie się m.in. siedmiotonowy stół. Zasiądą przy nim 22 osoby, które będą mieć do dyspozycji kucharza, kelnera i barmana.
W sobotę platforma wzniesie się w górę w godz. 11-22, a w niedzielę w godz. 11-20.
Ceny posiłków wahają się od 99 zł do 349 zł od osoby. Rezerwacji można dokonywać telefonicznie pod numerem 720 050 505 lub 42 279 70 50 i mailowo: [email protected].
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?