Praca czeka na absolwentów w Łodzi! Zacznij karierę w Barry Callebaut

Artykuł sponsorowany
Zastanawiasz się, jak zrobić pierwszy krok na ścieżce swojej kariery zawodowej? Spróbuj... czekolady. Barry Callebaut, światowy lider branży od lat działa w Łodzi i poszukuje kogoś takiego jak ty!

Obsługują klientów na całym świecie, pracują w świetnej atmosferze, zaś ich pasja to czekolada. Od kilku lat, w Łodzi działa Centrum Usług Wspólnych firmy Barry Callebaut – czołowego gracza na światowym rynku czekolady. Wśród ludzi tu zatrudnionych znajdują się specjaliści z różnych dziedzin: obsługi klienta, IT, finansów, HR. Każdy z nich pracuje ze świadomością, że to, co robi, wpływa na globalny wizerunek firmy będącej numerem jeden na świecie. Jednocześnie, jest to miejsce, gdzie każdy, nawet nowy pracownik, może poczuć się dobrze.

- To jest moja pierwsza praca w tak dużej firmie, ale tutaj nie czuję się jakbym był w korporacji – mówi Jacek Kamiński, pracownik działu projektów z dwuletnim stażem w firmie. - Atmosfera jest bardzo przyjacielska. I jest to opinia wielu ludzi: byli w innych miejscach na praktykach, później przyszli tu i mówią, że jest całkiem inaczej.

Stawiają na rozwój

Jednak dobra atmosfera to nie wszystko, co swoim pracownikom oferuje Barry Callebaut. Każdy przychodzący tu do pracy ma możliwość rozwoju i doskonalenia już posiadanych umiejętności.

- Mamy dostęp do szkoleń podnoszących kwalifikacje zawodowe, realizowanych przez firmy zewnętrzne, lub pakietu szkoleń realizowanych wewnętrznie – mówi Jagoda Milcarz zatrudniona w dziale logistyki. - Dotyczą one głównie tzw. umiejętności miękkich jak asertywność czy zarządzanie czasem. Firma stawia na indywidualne plany rozwoju i chce, aby pracownik czuł się kompetentny w swoim obszarze, bo wtedy przekłada się to na efektywność.

Międzynarodowe środowisko

Każdy rozpoczynający pracę w Barry Callebaut staje się członkiem wielkiej, międzynarodowej rodziny. Firmy która, zatrudnia 10 tys. osób na całym świecie i jest właścicielem 50 zakładów produkcyjnych. Nic dziwnego zatem, że pracownicy łódzkiego Centrum Usług Wspólnych współpracują z koleżankami i kolegami z różnych krajów.

- Język angielski jest tutaj wymagany – podkreśla Jacek Kamiński. - Nie musi być to od razu bardzo zaawansowany poziom, ale trzeba znać go w stopniu komunikatywnym.

Pracownicy firmy mają możliwość szlifowania swoich umiejętności językowych nie tylko podczas darmowych kursów, ale także podczas wykonywania codziennych zadań.

- Ja uczę się cały czas – podkreśla Jacek Kamiński. - Jestem tu już dwa lata i przez ten czas nabyłem dużej pewności w rozmowie. Pomaga też to, że pracujący u nas obcokrajowcy także miewają problemy z angielskim. Najczęściej to nie jest ich pierwszy język.

Jak zacząć?

Możliwości rozpoczęcia przygody z Barry Callebaut jest wiele. Jeśli jeszcze się uczycie, firma oferuje szeroki wybór płatnych staży i praktyk. Co ważne, stażysta ma szansę pozostać w firmie już po zakończeniu edukacji. Wszystko zależy od nastawienia pracownika. Dla tych, którzy szukają czegoś na stałe, czekają etaty na rozmaitych stanowiskach. By znaleźć informacje o praktykach, stażach i ofertach pracy w firmie, wystarczy wejść na stronę jobs.barry-callebaut.com. lub na pracuj.pl. Studentów zapraszamy na strony biur karier. Spróbuj kariery w świecie czekolady. Postaw na Barry Callebaut!

jobs.barry-callebaut.com

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki