5/12
Jogurtowiec z galaretkami. Krok 3
Żelatynę dokładnie wymieszaj w małej miseczce z przegotowaną, ciepłą wodą — nie może być wrząca. Jogurt przelej do wysokiej miski i zmiksuj z cukrem, wanilią. Wciąż mieszając, wlewaj przestudzoną żelatynę.
6/12
Jogurtowiec z galaretkami. Krok 4
Nie musisz długo miksować. Wystarczy tylko tyle, by składniki się połączyły. Na koniec wsyp galaretki i wymieszaj.
7/12
Jogurtowiec z galaretkami. Krok 5
Weź podłużną, keksową formę do ciasta. Wyłóż ją dwiema warstwami foli spożywczej. Na dnie ułóż biszkopty. Możesz zrobić ciasto także w formie tortowej lub prostokątnej.
8/12
Jogurtowiec z galaretkami. Krok 6
Wylej jogurtową masę na biszkopty i wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Rozpuść galaretkę brzoskwiniową w 350 ml wrzątku i przestudź.