KGW Rozprza poleca: Ziemniaki w mundurkach z wodą śledziowąSkładniki: kilka ziemniaków (po dużym na osobę), kilka płatów śledziowych, 3 łyżki gęstej śmietany, cebula pokrojona w kosteczkę, sparzona i ostudzona, łyżka octu winnego, sól, pieprz, liść laurowyPrzygotowanie: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, ale nie rozgotować. Odcedzić i wystudzić. Śledzie pokroić ukośnie, zalać przegotowaną i przestudzoną wodą. Dodać pieprz, liść laurowy, cebulę i zabielić śmietaną. Śledzie podawać z ziemniakami na zimno lub ciepło
Przepisy na proste obiady polecane przez gospodynie z koła gospodyń wiejskich w naszym regionie. Zobacz w naszej galerii, jakie pyszne dania polecają gospodynie z koła gospodyń wiejskich z powiatu piotrkowskiego.
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.