Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na obiad. Regionalne potrawy od koła gospodyń z wiejskich. Najlepsze przepisy gospodyń

NU
Sakiewka w sosie borowikowym z BarkowicSkładniki: 100 g schabu, kilka pieczarek, 200 g świeżych borowików, cebul, odrobina żółtego sera do starcia, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprzPrzygotowanie: Pokroić pieczarki bardzo drobno, dodać cebulę, pieprz i sól. Schab rozbić i nałożyć na niego pieczarki, na całość można zetrzeć żółty ser, potem schab zawinąć na kształt sakwy. Piec w foli aluminiowej  w tmp. 160 st z parowaniem. Borowiki poddusić dodając liść laurowy, ziele, sól, pieprz i cebulkę. Danie podawać z kopytkami.
Sakiewka w sosie borowikowym z BarkowicSkładniki: 100 g schabu, kilka pieczarek, 200 g świeżych borowików, cebul, odrobina żółtego sera do starcia, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprzPrzygotowanie: Pokroić pieczarki bardzo drobno, dodać cebulę, pieprz i sól. Schab rozbić i nałożyć na niego pieczarki, na całość można zetrzeć żółty ser, potem schab zawinąć na kształt sakwy. Piec w foli aluminiowej w tmp. 160 st z parowaniem. Borowiki poddusić dodając liść laurowy, ziele, sól, pieprz i cebulkę. Danie podawać z kopytkami.
Proste i sprawdzone przepisy na obiady koła gospodyń wiejskich! Zobacz, jakie dania polecają gospodynie z koła gospodyń wiejskich i poznaj przepisy na regionalne dania!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki