Przewodnik Kulinarny 2019 - już niedługo w sprzedaży

RedakcjaZaktualizowano 
Przewodnik Kulinarny Łódzkie 2019 powstał z miłości do odkrywania nowych smaków i chęci poznawania oryginalnych miejsc na kulinarnej mapie Łodzi i województwa łódzkiego.

Autorką książki jest Barbara Sokołowska-Urbańczyk, filolog polski, ukończyła dwa kierunki studiów podyplomowych z zakresu komunikacji społecznej oraz marketingu medialnego i politycznego. Wykładała na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Łódzkim na Wydziale Socjologii, Wydziale Amerykanistyki i Mass Mediów, PAM Center oraz Akademii Sztuk Pięknych z zakresu: pisania tekstów, kreowania marki, PR małej firmy. Jest także właścicielką agencji public relations oraz twórcą kampanii społecznych i strategii dla firm. Zapoczątkowała i odpowiada za organizację Festiwalu Dobrego Smaku. Gotowanie i próbowanie oryginalnych potraw jest dla niej najlepszym sposobem spędzania wolnego czasu.

- Może nie szukajmy fajnych miejsc gdzieś daleko w świecie? Może warto wyruszyć w podróż po województwie, a przy okazji odwiedzić miejscowości oraz lokale mniej znane ale warte naszego trudu podróży. Całkiem możliwe, że spróbujecie dań, które przypomną Wam ten czas, gdy podziwialiście egzotyczne danie gdzieś daleko, np. w Japonii? Znajdziesz je w naszym regionie, bo w Przewodniku nie zabrakło prezentacji restauracji z kuchnią różnych stron świata - tłumaczy autorka Barbara Sokołowska-Urbańczyk.

Przewodnik Kulinarny jest skierowany do mieszkańców Łodzi oraz województwa łódzkiego, którzy lubią odkrywać nowe miejsca na kulinarnej mapie regionu. Oprócz tego może być idealnym pomysłem na prezent dla osób z innych miast, które są miłośnikami turystyki kulinarnej. Znacie takich, którzy podczas planowania wyjazdu do innego miasta zaczynają od przeglądu najlepszych restauracji/kawiarni w danym miejscu? To coraz bardziej popularne zjawisko.

W Przewodniku Kulinarnym znajdziecie opisy prawie 50-ciu restauracji i szkół kulinarnych. Co najważniejsze, kupując Przewodnik Kulinarny możecie skorzystać z kuponów rabatowych ze zniżką do wszystkich restauracij znajdujących się w środku Przewodnika.

- Oddajemy w Wasze ręce ten Przewodnik i wierzymy, że stanie się on dla Was inspiracją, bowiem, jak powiedział Anthelme Brillat-Savarin: „Odkrycie dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy” - mówi autorka.

Już wkrótce przedstawimy listę restauracji, jakie biorą udział w Przewodniku Kulinarnym.

Partnerem Przewodnika jest Monopolis. Monopolis, czyli wielofunkcyjny kompleks biznesowy, który powstaje w zabytkowych przestrzeniach łódzkiego Monopolu Wódczanego z 1902 r. To trzeci co do wielkości kompleks fabryczny w Łodzi, po zakładach Karola Scheiblera i Izraela Poznańskiego. W Monopolis powstanie ponad 29 000 mkw. wyjątkowych powierzchni do pracy - 24 000 mkw. biur i 5 400 mkw. usług.

Najwyższej klasy przestrzenie biurowe zostaną stworzone w głównym gmachu dawnej rozlewni wódki i dwóch nowych budynkach. W pierwszym etapie, obok nowoczesnych biur, w postindustrialnych przestrzeniach powstaną różnego rodzaju usługi, tj. restauracje, kawiarnie czy teatr, które będą zlokalizowane w budynkach historycznych. Ważną częścią Monopolis stanie się muzeum poświęcone historii dawnego Polmosu i technologii wytwarzania wódki.

- Mamy poczucie, że tworzymy wyjątkowy w skali miasta i kraju kompleks. Jesteśmy przekonani, że nasz partner doskonale odczytuje wizję Monopolis i założenia tej przestrzeni. Wspólnie zadbamy o zabytkowy charakter i wyeksponowanie postindustrialnego charakteru miejsca, tak aby Monopolis stało się wizytówką Łodzi. Zakończyliśmy już prace projektowe, a także przygotowawcze prace konserwatorskie i rozpoczynamy kolejny etap realizacji inwestycji - komentuje Krzysztof Witkowski, Prezes Zarządu Virako.

Na terenie inwestycji znajdą się również przestrzenie przeznaczone dla najmłodszych mieszkańców Łodzi – świetlica oferująca zajęcia dla dzieci i młodzieży oraz plac zabaw. Na dalszym etapie inwestycji, w dwóch nowych gmachach zrealizowane zostaną kolejne powierzchnie biurowe wzbogacone przestrzenią przeznaczoną dla przedszkola oraz innych lokali usługowych.

Więcej informacji o inwestycji można znaleźć na stronie www.monopolis.lodz.pl

polecane: Flesz: otyłość zabija Polaków, problem rośnie i dotyczy nastolatków

Wideo

Materiał oryginalny: Przewodnik Kulinarny 2019 - już niedługo w sprzedaży - Dziennik Łódzki

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3