Autorką „Przewodnika Kulinarnego” jest Barbara Sokołowska- Urbańczyk, znawczyni łódzkiego rynku gastronomicznego. - To trzy miesiące ciężkiej pracy - mówi autorka. - Dzięki przewodnikowi możemy poznać różne smaki, od kuchni polskiej po egzotyczną - dodaje.
Przewodnik przeznaczony jest dla łodzian i dla turystów. Składa się bowiem z tekstu polskiego i angielskiego.
- Książka wychodzi naprzeciw promocji Łodzi jako miasta turystycznego - podkreśla Sławomir Macias z biura prasowego Urzędu Miasta Łodzi. - Potrzeba przewodnika kulinarnego po Łodzi była bardzo duża. O taki przewodnik pytali anglojęzyczni turyści przychodzący do Łódzkiej Organizacji Turystycznej - dodaje.
Oprócz podstawowych informacji o lokalach w "Przewodniku kulinarnym" dla każdej restauracji znajdziemy rabat na 25 proc. wartości rachunku ( maksymalnie 25 zł dla rachunków powyżej 100 zł ). Można je wykorzystać do końca 2019 r.
Przewodnik kosztuje 49 zł. Można kupić m.in. w punktach Kolportera, biura ogłoszeń „DŁ”, w Łódzkiej Organizacji Turystycznej i serwisie allegro.pl.
Wydawcą „Przewodnika kulinarnego” jest Polska Press Grupa. W planach są kolejne edycje.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?