1/14
Kotleciki z kaszy gryczanej
Te rewelacyjne kotlety bez mięsa posmakują całej rodzinie. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/14
Kotleciki z kaszy gryczanej. Przepis
Proponuję przygotować kotleciki z kaszy gryczanej, pieczarek z dodatkiem sera feta, cebulki i natki pietruszki. Pod każdy zdjęciem znajdziesz kolejną wskazówkę, jak krok po kroku wykonać takie pyszne danie. Sprawdź, jakie to pyszne i proste.
3/14
Kotleciki z kaszy gryczanej - Krok 1.
Przygotowanie kotlecików zacznij od ugotowania kaszy w osolonej wodzie, przez ok. 15 minut, aż będzie miękka. Odcedź kaszę, przełóż do dużej miski i odstaw do wystygnięcia.
4/14
Kotleciki z kaszy gryczanej - Krok 2.
Umyj i obierz pieczarki. Pokrój je w małą kostkę. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Na suchej patelni podsmaż pieczarki, aż większość wody odparuje.