Zjadliwości
House of Sushi ul. Piotrkowska 89
Kamo Ramen z wędzoną gęsiną – korzenny, aromatyczny wywar z kaczki podany z makaronem naszej produkcji, grzybami, kapustą pak choi oraz fasolką edamame. Całość bulionu dopełnia delikatnie wędzona gęsina. Cena: 29 zł (650 ml)
Kaminari Sushi ul. Piotrkowska 79
SHOYU RAMEN – bazą ramenu jest esencjonalny i aromatyczny bulion wołowo - drobiowy. Podawany z grubym, niezwykle miękkim japońskim pszennym makaronem. Wyjątkowości i smaku dodadzą obłędny boczek chashu, jajko, nori oraz szczypior. Cena: 25 zł (500 ml)
House of sushi
NoTo Sushi www.notosushi.pl
Tonkotsu Ramen – wywar wieprzowo drobiowy z żeberkami marynowanymi na dwa sposoby. Makaron naszego wyrobu z dodatkiem pierożka z cielęciną. Cena: 30 zł (600 ml)
Pawilon Aleksandrów Łódzki, ul. Wojska Polskiego 65/67
SURF&TURF SHOYU RAMEN – wywar wołowo-wieprzowy, szarpana wołowina, szaszłyk z krewetek, szpinak, jajko ajitsuke, oliwa krewetkowa, dymka. Cena: 23 zł (400 ml)
Sendai Sushi ul. Piotrkowska 209
Puled goose thai ramen – wywar drobiowy z trawą cytrynową i liśćmi kafiru, pieczona w miodzie szarpana gęsina, grzyby słomkowe i palony por. Cena: 20 zł (350 ml)
NoTo sushi
Stacja Street Food ul. Traugutta 9
Tantanmen ramen z syczuańskim korzeniami - bulion wieprzowo-drobiowy z intensywnie sezamowym i pikantnym tare, podawany z mieloną wieprzowiną smażoną z pasta tobanjan, blanszowanym pak choyem, szczypiorem, domowym olejem z chilli i marynowanym bambusem Cena: 28 zł (700 ml)
Tantanmen Vegan ramen - bulion warzywno-grzybowy z intensywnie sezamowym i pikantnym tare, podawany z mielonym tofu smażonaym z pasta tobanjan, blanszowanym pak choyem, szczypiorem i domowym olejem z chilli. Cena: 28 zł (700 ml)
Pawilon
Sushi Smaki ul. Sacharowa 30 (dawna Gorkiego)
Black & White Ramen – bulion wieprzowo-drobiowy z własnoręcznie przyrządzonym czarnym makaronem, przepiórczymi jajkami, marynowaną rzepą, grzybami shimey, szczypiorkiem, smażonymi warzywami, kiełkami fasoli mung, grillowanym serem hallumi i glazurowaną karkówką.
Cena: 19 zł (500 ml)
Sushi w Dłoń Al. Kościuszki 22
Chashu Tomtomen - wołowy wywar z pomidorami, trawą cytrynową i kolendrą podany z brzuchem, domowym makaronem, kremową burratą, pesto z wasabi i bazylii, płatkami parmezanu i grillowanym pomidorem. Cena: 30 zł (700 ml)