Nasza Loteria

Restaurant Week promuje powrót gości do restauracji. Ruszyły rezerwacje na festiwal

Dariusz Pawłowski
Dariusz Pawłowski
Gęsi Puch
Gęsi Puch Materiały prasowe
Zbliża się jedno z największych w Polsce wydarzeń kulinarnych - Restaurant Week. Wiosenna edycja potrwa dwa tygodnie od 17 do 30 czerwca. Weźmie w niej udział ponad trzysta restauracji z czternastu regionów - w tym trzydzieści jeden z Łodzi.

Festiwal odbywa się pod hasłem #WiwatGoście, co - jak podkreślają organizatorzy - ma być formą podziękowania za wsparcie restauracji w okresie zamknięcia oraz za tak liczny powrót do restauracji.

PRZEJDŹ DO GALERII, BY ZOBACZYĆ, JAKIE DANIA PRZYGOTOWAŁY RESTAURACJE
[g]15015840[/b]

- Chcemy wyrazić wdzięczność wobec gości za to, że tak licznie wracają do ukochanych restauracji, wspierają je i pomagali im na różne sposoby przetrwać ten najtrudniejszy czas. Dlatego razem z najlepszymi restauracjami w kraju nie wahamy się powiedzieć: Wiwat Goście! - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

W Festiwalu weźmie udział ponad trzysta restauracji m.in. z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Z Łodzi na liście restauracji zgłoszonych do festiwalu jest 31 lokali. Są to:
- Gęsi Puch
- American Steak&Burger
- Bicykl
- Dwa Światy (Retkinia)
- Dwa Światy (Bałuty)
- Filharmonia Smaku
- Komediowa
- Las Tablas Tapas Bar
- Lokal
- MITMI Food & Friends
- Motywy
- Piwnica Łódzka
- Powidok
- Quale
- Salio Browar & Restauracja
- Stary Rynek 2
- Wall Street BBQ
- Zielona restauracja wegańska i wegetariańska
- Farina Bianco
- Tabu Sushi And Modern Cuisine
- Szwalnia Smaków
- Koku Sushi
- Restauracja Stare Kino
- W Sercu Łodzi
- Ristorante Mare e Monti
- Heksagon
- Woda Sodowa
- King Kong
- LaVende Rosso
- The Chef
- LaVende Manufaktura

Wśród festiwalowych restauracji znalazły się także m.in. warszawskie Chianti, WuWu, Pańska 85, trójmiejskie Crudo, Punkt Gdynia i Szafarnia 10, katowickie ISTO, wrocławskie Alyki, poznańskie Na Mieście Restaurant by Body Chief, Obfitość Smaku i Wina, szczecińskie Va Banque i Niebo - Wine Bar Cafe, toruński Filmar, a także krakowskie Sticky Fingers czy Del Papa.

Restauracje przygotowały festiwalowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej cenie 49 zł. Każdy pełnoletni gość festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley
Tonic.

Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować online na stronie festiwalu www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Czapka Mikołaja na wieży ratuszowej w Głogowie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki