Restaurant Week promuje powrót gości do restauracji. Ruszyły rezerwacje na festiwal

Dariusz Pawłowski
Dariusz Pawłowski
Zbliża się jedno z największych w Polsce wydarzeń kulinarnych - Restaurant Week. Wiosenna edycja potrwa dwa tygodnie od 17 do 30 czerwca. Weźmie w niej udział ponad trzysta restauracji z czternastu regionów - w tym trzydzieści jeden z Łodzi.

Festiwal odbywa się pod hasłem #WiwatGoście, co - jak podkreślają organizatorzy - ma być formą podziękowania za wsparcie restauracji w okresie zamknięcia oraz za tak liczny powrót do restauracji.

PRZEJDŹ DO GALERII, BY ZOBACZYĆ, JAKIE DANIA PRZYGOTOWAŁY RESTAURACJE
[g]15015840[/b]

- Chcemy wyrazić wdzięczność wobec gości za to, że tak licznie wracają do ukochanych restauracji, wspierają je i pomagali im na różne sposoby przetrwać ten najtrudniejszy czas. Dlatego razem z najlepszymi restauracjami w kraju nie wahamy się powiedzieć: Wiwat Goście! - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

W Festiwalu weźmie udział ponad trzysta restauracji m.in. z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Z Łodzi na liście restauracji zgłoszonych do festiwalu jest 31 lokali. Są to:
- Gęsi Puch
- American Steak&Burger
- Bicykl
- Dwa Światy (Retkinia)
- Dwa Światy (Bałuty)
- Filharmonia Smaku
- Komediowa
- Las Tablas Tapas Bar
- Lokal
- MITMI Food & Friends
- Motywy
- Piwnica Łódzka
- Powidok
- Quale
- Salio Browar & Restauracja
- Stary Rynek 2
- Wall Street BBQ
- Zielona restauracja wegańska i wegetariańska
- Farina Bianco
- Tabu Sushi And Modern Cuisine
- Szwalnia Smaków
- Koku Sushi
- Restauracja Stare Kino
- W Sercu Łodzi
- Ristorante Mare e Monti
- Heksagon
- Woda Sodowa
- King Kong
- LaVende Rosso
- The Chef
- LaVende Manufaktura

Wśród festiwalowych restauracji znalazły się także m.in. warszawskie Chianti, WuWu, Pańska 85, trójmiejskie Crudo, Punkt Gdynia i Szafarnia 10, katowickie ISTO, wrocławskie Alyki, poznańskie Na Mieście Restaurant by Body Chief, Obfitość Smaku i Wina, szczecińskie Va Banque i Niebo - Wine Bar Cafe, toruński Filmar, a także krakowskie Sticky Fingers czy Del Papa.

Restauracje przygotowały festiwalowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej cenie 49 zł. Każdy pełnoletni gość festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley
Tonic.

Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować online na stronie festiwalu www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie