1/12
Odwrócone ciasto z ananasem
Ciasto z ananasem wciąż zachwyca smakiem i prostotą wykonania. Sprawdź! Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Odwrócone ciasto z ananasem. Przepis
Polecam przepis na ciasto z ananasem. Jego przygotowanie jest proste i szybkie. Po upieczeniu odwraca się je do góry nogami. Na kolejnych zdjęciach zobaczysz, jak robiłam je krok po kroku. Gorąco polecam.
3/12
Odwrócone ciasto z ananasem. Krok 1
Przygotowanie ciasta zacznij od włączenia piekarnika. Nastaw go na opcję góra-dół i 180 stopni. Następnie weź blaszkę tortową i wyłóż ją papierem do pieczenia. Na spód zetrzyj zimne masło.
4/12
Odwrócone ciasto z ananasem. Krok 2
Na spodzie blaszki ułóż plastry ananasów. Możesz użyć świeżego owocu lub wykorzystać ananasy z puszki. Posyp całość cukrem, który po upieczeniu ładnie skarmelizuje się z masłem.