1/14
Ciastka francuskie z rabarbarem
Chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym. Zobacz, jak łatwo i szybko możesz je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/14
Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 1
Przygotuj dżem rabarbarowy. Możesz użyć gotowego lub zrobić go samodzielnie. W najbardziej ekspresowej wersji wystarczy poddusić przez 10 minut pokrojone 2 łodygi rabarbaru z 4 łyżkami cukru i wystudzić.
3/14
Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 2
Przygotuj także cukier wymieszany z cynamonem — taką mieszanką posypiesz wierzch ciastek przed pieczeniem.
4/14
Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 3
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Wyjmij z lodówki dobrze schłodzone ciasto francuskie i roz