5/7
Fermentacja naturalnych grzybów – to pierwszy i...
fot. Fot. materiały prasowe Foods Brothers

Fermentacja naturalnych grzybów – to pierwszy i najważniejszy etap produkcji tego wegańskiego przysmaku. Właśnie na tym etapie powstaje tzw. mykoproteina, białko będące głównym składnikiem roślinnego jajka, które jak zapewnia producent w ogóle nie zawiera cholesterolu. W składzie znalazły się również takie produkty jak m.in. mleko migdałowe, skrobia ziemniaczana czy oliwa z oliwek.

6/7
To właśnie roślinne zamienniki oraz produkty wyprodukowane w...
fot. Jacek Smarz / Polska Press

To właśnie roślinne zamienniki oraz produkty wyprodukowane w sposób alternatywny w przyszłości będą odgrywać główną rolę w naszej codziennej diecie.

7/7
Ponadto 43 proc. Polaków przyznaje, że nie rezygnując ze...
fot. Arkadiusz Wojtasiewicz / Polska Press

Ponadto 43 proc. Polaków przyznaje, że nie rezygnując ze spożycia mięsa całkowicie, mocno je ogranicza . Jednak, co może być zaskakujące, na roślinne alternatywy w zdecydowanej większości – stanowiącej 93 proc. badanych – decydują się osoby, które na co dzień jedzą mięso

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Viva la Wisła! Wielka bitwa na oprawy w finale Pucharu Polski

Viva la Wisła! Wielka bitwa na oprawy w finale Pucharu Polski

Wszystkie oprawy z finału Pogoń - Wisła. Która najlepsza?

Wszystkie oprawy z finału Pogoń - Wisła. Która najlepsza?

Polecamy

Horoskop dzienny na sobotę. Sprawdź!

Horoskop dzienny na sobotę. Sprawdź!

Wszystkie oprawy z finału Pogoń - Wisła. Która najlepsza?

Wszystkie oprawy z finału Pogoń - Wisła. Która najlepsza?

Sąsiedzi znaleźli zwłoki matki i dwójki małych dzieci

Sąsiedzi znaleźli zwłoki matki i dwójki małych dzieci