1/7
Papryka faszerowana z mięsem mielonym
Papryka faszerowana to sycące danie, którego nadzienie można doprawić dodatkiem żółtego sera.
2/7
Majeranek
Farsz do papryki warto doprawić suszonym lub świeżym majeranek. Zioło nie tylko podkreśli smak mięsa, ale pomoże w procesie trawienia.
3/7
Biały ryż
Tradycyjnie przygotowuje się nadzienie z białego ryżu i mięsa. Taki farsz przypomina nadzienie do polskich gołąbków. Można też zrobić zdrowszą wersję dania korzystając z brązowego ryżu i mięsa kurczaka.
4/7
Mięso mielone
Przepis na faszerowaną paprykę poleca użyć wieprzowiny, wołowiny lub baraniny. Warto wiedzieć, że tłuste mięso sprawia, że papryka będzie smaczniejsza, gdyż dzięki tłuszczowi łatwiej wchłonie wszystkie smaki.