1/9
Rolmopsy śledziowe
Rolmopsy śledziowe z ogórkiem konserwowym, cebulką i papryką to pyszna przekąska na każdą okazję. Zobacz, jak ją przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/9
Rolmopsy śledziowe. Krok 1
Do przygotowania rolmopsów użyłam filetów śledziowych w oleju. Dzięki temu miałam znacznie mniej pracy. Jeśli jednak wolisz śledzie z solanki, to ja najpierw dokładnie wypłucz i namocz przez kilka godzin w wodzie i mleku.
3/9
Rolmopsy śledziowe. Krok 2
Umyj paprykę. Pokrój ją na słupki. Podobnie pokrój ogórka konserwowego.
4/9
Rolmopsy śledziowe. Krok 3
Cebulę pokrój w piórka. Możesz przygotować jej nieco więcej i nadmiar włożyć później do słoików ze śledziami.