Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smakujemy Niepodległość. Festiwal dań z gęsiny i deserów z jabłek w restauracjach w Łodzi [ZDJĘCIA, MENU, RESTAURACJE]

Matylda Witkowska
Matylda Witkowska
La’Qra Bistro ul Żwirki 26, ŁódźSzarlotka z gęsi. Tarta jabłkowa z marynowanym w ziołach i winie filetem z gęsi z żurawiną i lodami jabłkowymi podawanych z prochem z tłuszczu gęsiego oraz chipsami z siemienia lnianego.
La’Qra Bistro ul Żwirki 26, ŁódźSzarlotka z gęsi. Tarta jabłkowa z marynowanym w ziołach i winie filetem z gęsi z żurawiną i lodami jabłkowymi podawanych z prochem z tłuszczu gęsiego oraz chipsami z siemienia lnianego. materiały prasowe
Dania z gęsiny i jabłek będą bohaterami festiwalu kulinarnego Smakujemy Niepodległość. To świąteczna edycja popularnego Festiwalu Dobrego Smaku. Festiwalowe dania dostępne będą od piątku (9 listopada) do świątecznej niedzieli (11 listopada). Zobacz w galerii, co z gęsi i jabłek wyczarowały restauracje.

Od piątku do niedzieli wybrane restauracje z Łodzi i okolic serwować będą wymyślne dania z gęsiny i jabłek. Przykładowo restauracja Bułgarska (ul. Piotrkowska 69) poda tatar z siekanej gęsi owsianej, zaś Agrafka (ul. Piotrkowska 80) poda gęś marynowaną w pigwowej Soplicy. Ceny dań wynoszą od 29 do 32 zł.

Będą też desery jabłkowe, w cenie 15-17 zł z napojem. Na przykład cukiernia Wasiakowie (ul. Traugutta 2) poda tiramisu z żubrówką, jabłkami i cynamonem.

Gęsinę dostaniemy też w restauracjach: Drukarnia, King Kong, La Q’ra Bistro, Mitmi, Motywy, Otwarte Drzwi, Powidok, Quale, Quchnia i Kamienica 6 w Aleksandrowie, Fabryka Wełny w Pabianicach, Rancho w Wiączyniu Dolnym, Willa Impresja i Zielona Górka w Pabianicach.

Desery serwują: Słońce Toskani, La Q’ra, Motywy, Wiosna, Fabryka Wełny i Willa Impresja w Pabianicach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki