Od piątku do niedzieli wybrane restauracje z Łodzi i okolic serwować będą wymyślne dania z gęsiny i jabłek. Przykładowo restauracja Bułgarska (ul. Piotrkowska 69) poda tatar z siekanej gęsi owsianej, zaś Agrafka (ul. Piotrkowska 80) poda gęś marynowaną w pigwowej Soplicy. Ceny dań wynoszą od 29 do 32 zł.
Będą też desery jabłkowe, w cenie 15-17 zł z napojem. Na przykład cukiernia Wasiakowie (ul. Traugutta 2) poda tiramisu z żubrówką, jabłkami i cynamonem.
Gęsinę dostaniemy też w restauracjach: Drukarnia, King Kong, La Q’ra Bistro, Mitmi, Motywy, Otwarte Drzwi, Powidok, Quale, Quchnia i Kamienica 6 w Aleksandrowie, Fabryka Wełny w Pabianicach, Rancho w Wiączyniu Dolnym, Willa Impresja i Zielona Górka w Pabianicach.
Desery serwują: Słońce Toskani, La Q’ra, Motywy, Wiosna, Fabryka Wełny i Willa Impresja w Pabianicach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?