1/9
Indyk z grilla
Sekret soczystego i aromatycznego indyka z grilla tkwi w marynacie. Sprawdź nasz przepis. Kliknij galerię i oglądaj zdjęcia.
2/9
Delikatny indyk z grilla. Krok 1
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.
3/9
Delikatny indyk z grilla. Krok 2
Możesz w tym czasie przygotować także porcje warzyw. Ułóż na aluminiowej tacce do grillowania kawałki cukinii, pomidorów, bakłażana, papryki. Skrop całość oliwą z oliwek i posyp np. szczyptą soli i ziołami prowansalskimi.
4/9
Delikatny indyk z grilla. Krok 3
Wyjmij mięso z lodówki na minimum 30 min. przed grillowaniem.