1/6
Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do...
fot. polona.pl/domena publiczna/Karolina Misztal/PolskaPress

Pączki Ochorowicz-Monatowej

Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do ciasta.

2/6
„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”
fot. polona.pl/domena publiczna

„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”

3/6
Tradycyjnie pączki smażono na smalcu
fot. Karolina Misztal/PolskaPress

Tradycyjnie pączki smażono na smalcu

4/6
W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada
fot. Krzysztof Kapica

W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze

Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze

Obłędna zapiekanka z bakłażanem. To danie robi się samo!

Obłędna zapiekanka z bakłażanem. To danie robi się samo!

Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni

Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni

Zobacz również

Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze

Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze

Uważaj na te herbaty! 3 produkty znikają ze sklepów, bo można się nimi zatruć

Uważaj na te herbaty! 3 produkty znikają ze sklepów, bo można się nimi zatruć