1/6
Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do...
fot. polona.pl/domena publiczna/Karolina Misztal/PolskaPress

Pączki Ochorowicz-Monatowej

Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do ciasta.

2/6
„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”
fot. polona.pl/domena publiczna

„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”

3/6
Tradycyjnie pączki smażono na smalcu
fot. Karolina Misztal/PolskaPress

Tradycyjnie pączki smażono na smalcu

4/6
W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada
fot. Krzysztof Kapica

W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Pasta, sałatka, szakszuka i nie tylko. Najlepsze przepisy na jajko i awokado

Pasta, sałatka, szakszuka i nie tylko. Najlepsze przepisy na jajko i awokado

Nie musisz stać przy garnku. Jest lepszy sposób na zrobienie karkówki

Nie musisz stać przy garnku. Jest lepszy sposób na zrobienie karkówki

Zobacz również

Domowa granola czekoladowa. Jest chrupiąca i obłędnie smaczna. Można jeść ją tonami

Domowa granola czekoladowa. Jest chrupiąca i obłędnie smaczna. Można jeść ją tonami

Pasta, sałatka, szakszuka i nie tylko. Najlepsze przepisy na jajko i awokado

Pasta, sałatka, szakszuka i nie tylko. Najlepsze przepisy na jajko i awokado