1/6
Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do...
fot. polona.pl/domena publiczna/Karolina Misztal/PolskaPress

Pączki Ochorowicz-Monatowej

Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do ciasta.

2/6
„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”
fot. polona.pl/domena publiczna

„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”

3/6
Tradycyjnie pączki smażono na smalcu
fot. Karolina Misztal/PolskaPress

Tradycyjnie pączki smażono na smalcu

4/6
W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada
fot. Krzysztof Kapica

W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Pyszne rzodkiewki z patelni. Na pewno nie jedliście tak podanego warzywa!

Pyszne rzodkiewki z patelni. Na pewno nie jedliście tak podanego warzywa!

Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze

Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze

Mizeria na słono czy na słodko? Poznaj 7 najlepszych przepisów na znaną sałatkę

Mizeria na słono czy na słodko? Poznaj 7 najlepszych przepisów na znaną sałatkę

Zobacz również

Obłędna zapiekanka z bakłażanem. To danie robi się samo!

Obłędna zapiekanka z bakłażanem. To danie robi się samo!

Domowa granola czekoladowa. Jest chrupiąca i obłędnie smaczna. Można jeść ją tonami

Domowa granola czekoladowa. Jest chrupiąca i obłędnie smaczna. Można jeść ją tonami