1/13
Stefanka na herbatnikach
Klasyczna stefanka to pyszne, ale pracochłonne ciasto. Mam dla ciebie jej znacznie łatwiejszą i szybszą wersję. Do jej wykonania potrzebujesz gotowych maślanych herbatników. Kliknij w galerię, by zobaczyć, jak zrobić ciasto krok po kroku.
2/13
Stefanka na herbatnikach. Przygotowanie
Proponuję przygotować do ciasta pyszną, pachnącą wanilią masę z kaszy manny. Jest prosta i bardzo smaczna.
3/13
Stefanka na herbatnikach. Krok 1
Do garnka wlej mleko i wsyp kaszę manną. Postaw na małym ogniu i zagotuj.
4/13
Stefanka na herbatnikach. Krok 2
Masa będzie robić się coraz gęstsza. Pamiętaj, by ją cały czas mieszać, aż się zagotuje. Odstaw na bok, by nieco przestygła. W tym czasie zrób polewę: w garnku rozpuść masło, kakao, wodę i cukier, gotuj 2 minuty i zdejmij z ognia. Dodaj mleko w proszku i wymieszaj. Odstaw.