- Wieniec z wędzonego schabu, jaja w zalewie, pasztet faszerowany jajkiem i królik ułożony z zimnych nóżek to wszystko zrobiłyśmy same - zachwalał Henryka Stańczyk z koła gospodyń w Przyłęku Dużym (gm. Rogów).
Obok swoje specjały prezentowały panie z Moszczenicy (pow. piotrkowski).
- Mamy własnej roboty wino z dzikiej róży, miód pitny i cytrynówkę - mówiła Justyna Barbara. - A także własnoręcznie robione palemki i uplecione kosze z białej kiełbasy.
Przy trzecim stole, powiatu brzezińskiego, ustawiła się kolejka po żurek, który wypełnił aromatem cały namiot.
Wszystkie stoły zostały wyróżnione ze względu na różnorodność barw i smaków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?