Ceviche
- 300g filetu z dorsza
- 1 awokado
- 1 papryczka chilli
- 1 cytryna
- 2 limonki
- Kolendra
- 1 mała czerwona cebula
- 100g pulpy mango
Rybę kroimy w małą kostkę (około 1x1 cm). Z avocado postępujemy dokładnie tak samo. Do tego drobno siekamy cebulę. Całość mieszamy w jednej misce. Wciskamy jedną limonkę i jedyną cytrynę. Doprawiamy solą, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Po tym czasie - wykładamy gotowe danie na talerze. Polewamy pulpą mango i dodajemy świeżą kolendrę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?