1/16
Robert Makłowicz szczególnie czeka na sezon szparagowy
Robert Makłowicz opowiadał o szparagach podczas festiwalu Europa na widelcu. Kliknij w obrazek, aby zobaczyć sposoby na szparagi szefów kuchni i blogerów kulinarnych.
2/16
Pizza ze szparagami i salami
Zielone szparagi świetnie nadają się do przygotowania chrupiącej przekąski w postaci pizzy. Sekret smaku tkwi w użyciu małej ilości składników na wierzchu ciasta.
3/16
Pizza z zielonymi szparagami
Szparagi należy dobrze opłukać, odłamać zdrewniałe końce (cienkie szparagi zazwyczaj nie mają ich wcale), osuszyć na papierowym ręczniku. Grubsze szparagi zblanszować: zanurzyć na pół minuty we wrzątku, a następnie włożyć do zimnej wody, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku, dodatkowo można przekroić wzdłuż na pół.
4/16
Szparagi zielone
Wiele osób zastanawia się, co zrobić ze szparagami zielonymi i szparagami białymi.