5/16
Robert Makłowicz jest fanem szparagów
Zdradził, że w pierwszej kolejności zjada szparagi w sosie mornay, czyli beszamelu ze startym serem gruyer. Najpierw Robert Makłowicz gotuje je na parze, a potem zapieka we wspomnianym sosie.
Robert Makłowicz docenia białe szparagi
6/16
Andrzej Polan w sezonie podaje szparagi
Danie składa się ze szparagów zielonych, pyz określanych jako z Pragi oraz ser dojrzewający w sosie z kumpiakiem (rodzajem podsuszanej, solonej szynki z Podlasia).
Andrzej Polan serwuje dania ze szparagami
7/16
Daria Ładocha proponuje jeść więcej sałatek
Szczególnie polecane są te ze szparagami. Warzywa zawierają dużo witamin i są niskokaloryczne.
Sałatka ze szparagami Darii Ładochy
8/16
Jagna Niedzielska radzi, czego nie robić ze szparagami
Dzięki tym wskazówkom zachowuję pełnię smaku i nie wyrzuci się za dużo końcówek.