1/4
Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki to pomysł na pyszne...
fot. fot. Marcin Klaban/Artur Rogalsk

Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki

Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki to pomysł na pyszne włoskie danie. Cristina Catese zdradza na nie najlepszy przepis.

2/4
Balanzoni pysznie smakują podane z podsmażonym boczkiem i...
fot. Artur Rogalsk

Szpinakowe pierożki

Balanzoni pysznie smakują podane z podsmażonym boczkiem i startym parmezanem.

3/4
Takie pierożki są charakterystycznym daniem włoskiego...
fot. materiały Wydawnictwa Słowne

Takie pierożki są charakterystycznym daniem włoskiego regionu Emilia-Romania, ze stolicą w Bolonii.

4/4
Do zrobienia Balanzoni należy przygotować ciasto na pastę ze...
fot. Marcin Klaban.

Do zrobienia Balanzoni należy przygotować ciasto na pastę ze szpinakiem oraz farsz z ricotty, mortadeli, parmezanu, liści szpinaku, bułki tartej i jajka. Całość doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Lepimy pierożki i gotujemy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Wszystkie oprawy z finału Pogoń - Wisła. Która najlepsza?

Wszystkie oprawy z finału Pogoń - Wisła. Która najlepsza?

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

Sąsiedzi znaleźli zwłoki matki i dwójki małych dzieci

Sąsiedzi znaleźli zwłoki matki i dwójki małych dzieci

Zobacz również

W Łodzi odbędą się turnieje strefowe w koszykówce 3x3. Miejsce w Basketmanii czeka

W Łodzi odbędą się turnieje strefowe w koszykówce 3x3. Miejsce w Basketmanii czeka

Ostatni mecz sezonu rugbistów KS Budowlani Wizja Med Łódź trzeba obejrzeć z trybun

Ostatni mecz sezonu rugbistów KS Budowlani Wizja Med Łódź trzeba obejrzeć z trybun