1/10
Przekąska z ciasta francuskiego
Pyszna przekąska z ciasta francuskiego. Sprawdź, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/10
Przekąski z ciasta francuskiego. Krok 1.
Pokrój filet kurczaka na małe kawałki. Pieczarki obierz i drobno posiekaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
3/10
Przekąski z ciasta francuskiego. Krok 2.
Na patelni podsmaż pieczarki, aż odparuje woda. Polej całość olejem, dodaj cebulkę i kurczaka, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Podsmażaj całość kilka minut.
4/10
Przekąski z ciasta francuskiego. Krok 3.
Nastaw piekarnik na 200 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty i posmaruj odrobiną ketchupu lub sosu pomidorowego.