5/11
Leczo z cukinią. Krok 3
Paprykę umyj i pokrój w dużą kostkę. Możesz użyć papryki czerwonej, żółtej i zielonej. Jeśli dodajesz świeże pomidory, a nie przecier, to obierz je ze skórki i pokrój.
6/11
Leczo z cukinią. Krok 4
W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i kiełbasę i posmaż kilka minut. Dodaj czosnek i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę.
7/11
Leczo z cukinią. Krok 5
Do podsmażonej kiełbasy dodaj cukinię i paprykę. Podlej całość niewielką ilością wody (ok. 100 ml), przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez ok. 15 minut. Następnie dodaj obrane, pokrojone pomidory i duś jeszcze ok. 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
8/11
Leczo z cukinią. Krok 6
Na koniec dopraw leczo przyprawami: solą, pieprzem, bazylią i oregano. Możesz dodać także odrobinę chili lub ostrej papryki.