5/11
Paprykę umyj i pokrój w dużą kostkę. Możesz użyć papryki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Leczo z cukinią. Krok 3

Paprykę umyj i pokrój w dużą kostkę. Możesz użyć papryki czerwonej, żółtej i zielonej. Jeśli dodajesz świeże pomidory, a nie przecier, to obierz je ze skórki i pokrój.

6/11
W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Leczo z cukinią. Krok 4

W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i kiełbasę i posmaż kilka minut. Dodaj czosnek i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę.

7/11
Do podsmażonej kiełbasy dodaj cukinię i paprykę. Podlej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Leczo z cukinią. Krok 5

Do podsmażonej kiełbasy dodaj cukinię i paprykę. Podlej całość niewielką ilością wody (ok. 100 ml), przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez ok. 15 minut. Następnie dodaj obrane, pokrojone pomidory i duś jeszcze ok. 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

8/11
Na koniec dopraw leczo przyprawami: solą, pieprzem, bazylią...
fot. Katarzyna Puczyńska

Leczo z cukinią. Krok 6

Na koniec dopraw leczo przyprawami: solą, pieprzem, bazylią i oregano. Możesz dodać także odrobinę chili lub ostrej papryki.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Zobacz również

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Łodzianie nieśli ul. Piotrkowską 123-metrową flagę państwową. Obchodzili jej święto

Łodzianie nieśli ul. Piotrkowską 123-metrową flagę państwową. Obchodzili jej święto