1/13
Paszteciki z ciasta francuskiego
Poznaj przepis na ekspresowe paszteciki z ciasta francuskiego. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/13
Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 1
Do przygotowania pasztecików potrzebujesz 1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego. Pamiętaj, by dobrze schłodzić je w lodówce przed pieczeniem.
3/13
Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 2
Potrzebujesz także mięsny farsz. Możesz kupić gotowy pasztet i po porostu doprawić go według uznania lub tak jak ja, zrobić farsz z mięsa z rosołu.
4/13
Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 3
Mięso z rosołu odkrój od kości, zblenduj, zmiel w maszynce lub bardzo drobno pokrój. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną w kostkę cebulkę i pieczarki. Dodaj mięso, wlej ok. pół szklanki wody lub bulionu i chwilę podsmaż.